U bent hier:

FIETS MEE IN VLIEGTUIG. HELP JE MEE?

Datum:18/03/2024

Je fiets meenemen in het vliegtuig is een uitdaging, niet in de laatste plaats omdat die vrijwel altijd voor controle door een scanner gehaald moet worden. De afmetingen van de scanner zijn vaak niet afgestemd op het formaat van de fiets of de fietsdoos. Lange tijd heeft de Wereldfietser een overzicht bijgehouden van vliegvelden en de daar geïnstalleerde scanners. Zodat je weet wat je te wachten staat. Dat overzicht uit 2016 vind je hier: https://tinyurl.com/luchthavenscanners

De data zijn gedateerd en daarom willen we die lijst weer nieuw leven inroepen. Er komen nog altijd veel vragen binnen over het meenemen van een fiets in het vliegtuig. We zijn voornemens een applicatie te programmeren waarop fietsreizigers die op een vliegveld zijn eenvoudig wat gegevens kunnen invoeren, zoals naam van de luchthaven, datum, afmetingen van de fiets/verpakking en of het past het door de scanner ja/nee incl. opmerkingenveld.

Heb jij wat tijd over en vind je het leuk, alleen of met anderen, de coördinatie van een dergelijke lijst op je te nemen stuur dan even een bericht aan info@wereldfietser.nl

Voor wie binnenkort gaat vliegen verwijzen we graag naar de https://tinyurl.com/Fiets-in-vliegtuig-vervoeren

Sponsoren


Zoeken