U bent hier:

Bestuur jij met ons mee?

Datum:18/06/2024

Binnen de vereniging de Wereldfietser ontstaat er ruimte voor nieuwe bestuursleden. Trek jij er ook graag op uit met de fiets en heb je bestuurlijke ervaring, lees dan vooral even verder.

De Wereldfietser is een landelijke vereniging die gestaag groeit naar vierduizend leden. We vieren dit jaar onze dertigste verjaardag. De hoofdactiviteit is het delen van kennis over het reizen per fiets, in Nederland, in Europa en wereldwijd. Dat doen we met een kwartaaltijdschrift, kennisevenementen en digitale media. Daarnaast organiseren we meerdaagse fietsreizen in Nederland en binnen Europa, voor zowel beginnende als ervaren fietsers. De meeste activiteiten, waaronder de bestuurlijke, worden door vrijwilligers gedaan.

Het huidige bestuur telt zes leden. Twee posities komen in de loop van het jaar vacant. We maken van deze gelegenheid gebruik om portefeuilles opnieuw in te delen en zo mogelijk het bestuur verder uit te breiden. Dat doen we bij voorkeur in samenspraak met de nieuwe bestuursleden. Heb jij ervaring op een of meer van de terreinen van vrijwilligersmanagement, evenementenorganisatie, marketing of communicatie, dan komen we graag met je in gesprek.

Bestuurlijk zijn er genoeg uitdagingen. Op reis gaan met de fiets wint aan belangstelling. Dat zien we ondermeer terug in de groei van leden en op onze forums. Met de ontwikkeling van e-bikes groeit de doelgroep vakantiefietsers in de breedte. De populariteit van de gravelbike verdient ook belangstelling van de vereniging. De werving van vrijwilligers gaat de vereniging doorgaans goed af, maar vraagt wel permanent om aandacht. Bij de afstemming en integratie van tijdschrift en digitale media is een eigentijdse kijk op communicatie nodig. Kortom: er liggen mooie vraagstukken waaraan we graag in een modern en collegiaal werkend bestuur vorm willen geven.

We zoeken collega-bestuursleden met een vooruitstrevende en praktische instelling die willen bijdragen aan het bevorderen van kennisdeling onder reizigers op de fiets binnen een goed georganiseerde vereniging met een traditie. Het tijdsbeslag hangt sterk af van je eigen wensen en beschikbaarheid en van de rol die je binnen het bestuur wilt vervullen.

Voor meer informatie bel of mail je met onze voorzitter Fons van Rooij op 06 54708578 of voorzitter@wereldfietser.nl

Sponsoren


Zoeken