U bent hier:

Moderator(en) en teamleider gezocht voor onze Facebookgroep

Datum:25/06/2024

Het modereren van onze Facebookgroep de Wereldfietser vergt dagelijks een aantal handelingen. De meeste aandacht gaat uit naar het toelaten van nieuwe leden. Screening is nodig vanwege aanmeldingen met een zichtbaar commercieel doel (verkoop, aanprijzen eigen B&B, etc.) en niet-Nederlandstaligen die zich overduidelijk niet aanmelden vanwege hun passie voor fietsen. Facebook faciliteert dat proces heel goed. Als groep hebben we daartoe ook regels opgesteld.

En soms moet er worden ingegrepen omdat sommige leden onaardig reageren, een vraag onheus beantwoorden, een cynische opmerking plaatsen, slechte grappen maken of off-topic gaan. Die reacties en opmerkingen worden verwijderd. Meestal wordt onwelgevallig gedrag door attente leden gerapporteerd, waarvan je een melding krijgt en waarna je vervolgens een beheersbesluit neemt.

 De Facebook groep groeit nog altijd flink met dagelijks een aantal nieuw leden. Nu al tellen we 11.600 leden. Het is voor veel leden een belangrijke bron van informatie en een laagdrempelige manier om kennis te delen.

Het tijdsbeslag is voor een moderator beperkt. Het gaat doorgaans slechts om dagelijks tien minuten. Elke moderator krijgt -in overleg- wekelijks een of meer dagen toegewezen. Alle beheershandelingen kun je vanaf je telefoon uitvoeren.

Eén van de moderatoren coördineert het team. Je oefent je rol uit al vrijwilliger van vereniging de Wereldfietser.

Als deze rol jou iets lijkt, meld jouw belangstelling dan even bij Fons van Rooij, voorzitter@wereldfietser.nl

Sponsoren


Zoeken