U bent hier:

Vrijwilliger Gezocht: Moderator voor Facebookgroep De Wereldfietser

Datum:02/08/2024

De Facebookgroep de Wereldfietser groeit snel en telt inmiddels ruim 14.000 leden. Voor veel leden is dit een belangrijke bron van informatie en een laagdrempelige manier om kennis te delen over fietsvakanties. Om de groep soepel te laten verlopen, zijn wij op zoek naar nieuwe moderators die ons team willen versterken.

Wat houdt het modereren in?

Dagelijks taken van een moderator omvatten:

  • Toelaten van nieuwe leden: Screenen van aanmeldingen om commercieel gerichte accounts en niet-Nederlandstaligen zonder interesse in fietsen te weren.
  • Beheren van reacties: Verwijderen van irrelevante, onaardige, cynische, of off-topic opmerkingen. Leden rapporteren doorgaans inzendingen die niet voldoen aan de groepsregels, waarna jij als moderator de melding beoordeelt en zonodig actie onderneemt.

Hoeveel tijd kost het?

Het tijdsbeslag voor een moderator is beperkt tot ongeveer tien minuten per dag. Moderatoren worden in overleg wekelijks één of meer dagen toegewezen. Alle beheerstaken kunnen eenvoudig vanaf je telefoon worden uitgevoerd.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die:

  • Affiniteit hebben met fietsvakanties en de doelstellingen van de Wereldfietser.
  • Beschikken over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands.
  • Bereid zijn om wekelijks één of meer dagen beschikbaar te zijn als moderator.

Coördinatie en ondersteuning

Een van de moderatoren coördineert het team en zorgt voor de nodige ondersteuning. Je werkt als vrijwilliger voor vereniging de Wereldfietser en helpt mee aan het creëren van een positieve en informatieve community.

Interesse?

Lijkt deze rol jou interessant? Meld je dan aan via communicatie@wereldfietser.nl. Wij kijken uit naar jouw aanmelding!

 

Sponsoren


Zoeken