U bent hier:

Plaats je reisanekdote op de website van de Wereldfietser

Bij een lange fietsreis maak je regelmatig bijzondere gebeurtenissen mee: dreigende, humoristische, ontroerende, leerzame. Deze kleine verhaaltjes verdienen een eigen podium. Dat is er nu op de website van de vereniging. In oktober zijn de eerste vier bijdragen geplaatst.

Waarover schrijven? Tijdens een fietsreis heb je iets opmerkelijks meegemaakt. Denk aan een euforisch moment, een bijzondere ontmoeting, een humoristisch voorval, een pijnlijk incident, een onverwachte uitdaging, een bijzonder inzicht. Geef in je tekst de achtergrond van de gebeurtenis (eventueel met kaartje waar je was), vertel wat er opmerkelijk was aan de gebeurtenis en zeg hoe je er achteraf op terugkijkt.

Hoe indienen? Je tekst bestaat uit 500 tot maximaal 700 woorden. Stuur de tekst met een tot drie ondersteunende foto’s op naar communicatie@wereldfietser.nl. De vier leden van de webredactie bespreken ieder verslag op geschiktheid, geven waar nodig feedback aan de auteur en doen voorafgaand aan publicatie de eindredactie.

Noord Amerika
  • Cubaanse krabbentrek

    Gelukkig komen er een auto en een bus langs. De enige manier om vooruit te komen is namelijk om in hun slipstream te blijven rijden. Het ruikt ontzettend naar verrotte krab, ik heb de krabsmurrie tot aan mijn bovenbenen zitten en moet een flink tempo rijden om de auto's bij te houden. Wat niet meevalt over de inmiddels spekgladde Doodgeredenkrabbenweg.

    Lees meer

Sponsoren


Zoeken