U bent hier:

Plaats je reisanekdote op de website van de Wereldfietser

Bij een lange fietsreis maak je regelmatig bijzondere gebeurtenissen mee: dreigende, humoristische, ontroerende, leerzame. Deze kleine verhaaltjes verdienen een eigen podium. Dat is er nu op de website van de vereniging. In oktober zijn de eerste vier bijdragen geplaatst.

Waarover schrijven? Tijdens een fietsreis heb je iets opmerkelijks meegemaakt. Denk aan een euforisch moment, een bijzondere ontmoeting, een humoristisch voorval, een pijnlijk incident, een onverwachte uitdaging, een bijzonder inzicht. Geef in je tekst de achtergrond van de gebeurtenis (eventueel met kaartje waar je was), vertel wat er opmerkelijk was aan de gebeurtenis en zeg hoe je er achteraf op terugkijkt.

Hoe indienen? Je tekst bestaat uit 500 tot maximaal 700 woorden. Stuur de tekst met een tot drie ondersteunende foto’s op naar communicatie@wereldfietser.nl. De vier leden van de webredactie bespreken ieder verslag op geschiktheid, geven waar nodig feedback aan de auteur en doen voorafgaand aan publicatie de eindredactie.

Reisverhalen
 • Rouwen in Wales - “A social event indeed”

  Ik fietste vandaag het traject Shrewsbury – Newtown van de Lôn Cambria (NCR 81), een route die dwars door Wales loopt tot aan de Ierse Zee. Cambria is middeleeuws latijn voor Cymru, de Keltische naam van Wales. Het beginstuk in dit landje zou ‘challenging’ zijn en terecht - zo heb ik mogen constateren.

  Lees meer
 • Van wandelaar naar fietser

  Gijs was vroeger een fervent wandelaar. Jaren geleden kampeerde hij met zijn gezin in Hospital de Orbigo, een klein Spaans dorpje aan de “Camino Frances”. Een eeuwenoude pelgrimsweg naar Santiago de Compostella. Daar bezwoer hij zichzelf om ooit die pelgrimstocht zelf te maken, te voet. Jarenlang heeft hij veel gewandeld. Hij genoot van de wisselende seizoenen, donker of licht,

  Lees meer
 • Cubaanse krabbentrek

  Gelukkig komen er een auto en een bus langs. De enige manier om vooruit te komen is namelijk om in hun slipstream te blijven rijden. Het ruikt ontzettend naar verrotte krab, ik heb de krabsmurrie tot aan mijn bovenbenen zitten en moet een flink tempo rijden om de auto's bij te houden. Wat niet meevalt over de inmiddels spekgladde Doodgeredenkrabbenweg.

  Lees meer
 • Ticket for bike?

  En nu heb ik vanaf de treinbank zicht op mijn trouwe bondgenoot, die ik van de conducteur aan de hengsels van een deur moest vastmaken, zodat deze niet zou vallen. In het buitenland doe ik altijd netjes wat ze van mij vragen. Om geen misverstanden te krijgen en om geen irritatie op te wekken.

  Lees meer
 • Ondanks fout op fout naar de perfecte oplossing

  Er zat al een paar dagen tijdens lange afdalingen een rare tik in mijn achterrem, ik had niet kunnen vinden wat het was. Het getik ging ook steeds weer weg als de remschijf afkoelde. Maar nu was het echt mis, de rem bleef hangen, fietsen was ineens erg veel zwaarder geworden. 

  Lees meer
 • Lesje nederigheid

  We weten dat als je gaat waar de Thai met hun brommertje gaan, alles gladjes verloopt. Maar ja, de Thai nemen hun brommer niet mee naar het Maleisische eiland Langkawi…

  Lees meer
 • Reisverslag Antwerpen - Venetië

  Ik zag de zon opkomen in de bergen in Zwitserland, en de zon ondergaan op het water in Venetië. Ik voelde me vrij, ontspannen, ik deed 24u per dag vollenbak mijn goesting en genoot ervan om 4 weken lang buiten te leven. Lachen, huilen, angst, adrenaline, frustraties en boos zijn, het hoorde er allemaal bij.

  Lees meer
 • Reisverslag Utrecht – Bazel

  Na een hectische tijd was ik toe aan avontuur, lekker in mijn eentje. Om daarvoor op de fiets te stappen leek mij perfect: volledig vrij, goedkoop, heel veel natuur, en ook nog eens sportief! Als tweeëntwintigjarige student was ‘goedkoop’ natuurlijk wel een belangrijke voorwaarde.....

  Lees meer
 • Baklava, thee en tumult

  In tijden van corona moet je pakken wat je pakken kunt. Zoals Anne en Marco, die zich in het Pontisch Gebergte in Noordoost-Turkije in een toeristisch gebied aan het eind van de wereld wanen. Ondanks de pandemie en een cartoonrel voelen ze zich meer dan welkom.

  Lees meer
 • Kokosnoot onder mijn standaard

  Ik was even vergeten hoe dat voelt, zo’n warme, tropische wind, als ik in Paramaribo uit het vliegtuig stap. Paramaribo, de prachtige hoofdstad van het niet zo prachtige Nederlandse koloniale verleden in de west, met zijn witte, houten, koloniale gebouwen en huizen.....

  Lees meer
 • Thema: Baltische Staten

  Er is niks aan om in de Baltische staten te fietsen. Het asfalt is druk, het gravel eindeloos. Ik wilde er niet per se fietsen. Finland was het doel, we waren in Polen, de Baltische staten lagen ertussen. Toch hadden die kleine landen aan de Oostzee iets exotisch. Dicht bij huis en modern, maar toch zo anders.

  Lees meer

Sponsoren


Zoeken