U bent hier:

Carel van Wijk

Mijn persoon in trefwoorden: geboren in 1953, jeugd in de tropen, meervoudig opa, fietsreiziger sinds studententijd, vaak alleen op weg, regelmatig ook met partner, optimistisch op het irritante af, behept met groene vingers, reislustig, goed bestand tegen regen, wind en hitte, liefhebber van exotisch eten en de Hollandse pot, schrijver van reisverslagen. Ben de 100.000 bepakte fietskilometers reeds dicht genaderd, heb meer dan twee jaar van mijn leven al trappend doorgebracht. Ik ga daarbij uit van eigen kracht, alleen scheren doe ik elektrisch.

Ik ben een vanuit-huis-fietser: bij de voordeur opstappen en na een week of 7, 8 weer terugkomen. Vakantiefietsen is voor mij iets wat zich in Europa afspeelt. Ik heb al een twintigtal grote rondes gemaakt naar alle windrichtingen: Gibraltar, de Orkney eilanden, Helsinki en Rome. Ik schuw de bergen niet; heb me bewogen over de Alpen, Karpaten, Dolomieten en Pyreneeën en over vele glooiingen in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Polen en Italië. Afgelopen jaar deed ik de Buiten-Hebriden in Schotland en de Wild Atlantic Way in Ierland. Ik wil nog graag een keer een rondje doen om de Baltische Zee en een tocht door de Balkan-landen.

Ik ben mijn hele leven werkzaam (geweest) in het brede veld van de communicatieweten-schap met de nadruk op journalistiek, reclame en voorlichting. Mijn grootste interesse is het gebruik van taal: stilistiek, retorica en ‘story telling’. Dit laatste thema vormt ook mijn band met de wereldfietser. In die gemeenschap is iedereen een verhalenverteller. Bij de fietsreiziger gaat het om belevenissen, ontmoetingen, uitdagingen. Die verhalen hoor ik graag; ze maken mij vrolijk en houden me actief.

Sponsoren


Zoeken