U bent hier:

Fons van Rooij

Geboren in 1956. In de kern ben ik een no-nonsense man. Maar zeker geen kille rekenmeester. Hoofd en hart. Opgegroeid in de jaren zestig in de Amsterdamse tuinstad Slotermeer is vernieuwing mij met de paplepel ingegoten. Alles ademde daar vooruitgang en optimisme. Dat sentiment heeft mij gevoed en nooit meer losgelaten. En dat vind je tot op de dag vandaag terug in mijn opstelling. Ik vind het  een uitdaging organisaties te vernieuwen, nieuwe energie aan te boren, ruimte te maken voor kansrijke initiatieven en plezier te brengen. Aan de omstandigheden kan het niet liggen. Die zijn, net als vroeger, voor mij nog steeds 'ideaal'. Als je de kansen maar ziet. En wat weet je als je al veertig jaar in het marketingvak zit? Dat je nog elke dag bijleert. En dat je vooral door samen te werken verder komt! Mijn vaste motto? ‘Bewegen is kansen creëren’! Dat doe ik naast mijn dagelijkse werkzaamheden ook in mijn vrije tijd. Door geregeld over mooie delen van de wereld te fietsen, door over de Friese meren en Waddenzee te zeilen, door veel te zwemmen en dagelijks te wandelen. Meestal met mijn echtgenote Baukje en als het even mogelijk is met onze border collie Senna.

We hebben gefietst in Laos en Thailand, Marokko, Costa Rica, Cuba en Europa natuurlijk. Onze langste reis was de Great Divide Mountain Bike route van de grens van Mexico naar Canada. (90% off road, dertig maal de Rocky Mountains op en weer af. Een aanrader). We zijn voorlopig nog niet uitgefietst.

 Het besturen van De Wereldfietser biedt mij de kans om nieuwe mensen te leren kennen, dichter op al die inspirerende verhalen te zitten en ook mijn vaardigheden en ervaring aan te spreken en in te zetten om deze mooie club verder vooruit te helpen.

Sponsoren


Zoeken