U bent hier:

Pinksterweekend voor berggeiten

Pinksterweekend voor berggeiten

van vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei 2023 door de Eifel naar Bernkastel-Kues aan de Moezel met een uitstapje naar de Hunsrück.

Het is een fietstocht met lange dagafstanden en -hellingen en af en toe een onverhard pad, totaal ca 435 km, waarvan ca 70 km onverhard en ca 5.750 hm. Deze keer vanaf Boerderijcamping De Limburgerhof in Landgraaf via de dalen van de Ruhr en de Ahr naar Bernkastel-Kues aan de Moezel met eventueel een uitstapje naar An den Zwei Steinen op 766 m hoogte in de Hunsrück en via de Belgisch-Duitse grens terug naar Boerderijcamping De Limburgerhof of het station in Heerlen..

Donderdagavond 25 mei:
Boerderijcamping de Limburgerhof, Groenstergracht 10, Landgraaf.
www.limburgerhof.nl, 06 52638605
Prijs per persoon € 10.00.

Vrijdag 26 mei: 
Vanaf Boerderijcamping de Limburgerhof langs Aken, over de Ruhr en de Ahr naar kampeerterrein Extal bij Dernau.
9:15 Vertrek vanaf de camping
9:30 Vertrek vanaf station Herzogenrath

Fiets in de trein tussen 6:30 en 9:00 binnen Nederland niet toegestaan tenzij je een internationaal kaartje hebt! Internationaal: Trein Utrecht – Herzogenrath 07:09 – 09:27 € 30 + € 10 ipv Utrecht – Heerlen € 27,50 + € 7,00.

Vrijdagavond 26 mei:
Kampeerterrein Extal bij Dernau, hier zijn alleen toiletten en stromend water.
Prijs per persoon € 5,00.

Zaterdag 27 mei:
Van kampeerterrein Extal bij Dernau langs of over het hoogste punt van de Eifel, de Hohe Acht op 747 m hoogte en de Nürnburgring richting de Moezel. Daarna weer omhoog voor een uitstapje door de Hunsrück, eventueel naar An den Zwei Steinen op 766 m hoogte. Daarna eventueel scherp afdalen naar de Knauscamping in Bernkastel-Kues

Zaterdagavond 27 mei:
Knaus Campingpark Bernkastel-Kues, Am Hafen 2, Bernkastel-Kues aan de Moezel
www.knauscamp.de/bernkastel-kues, 00 49 26182719
Prijs per persoon € 20,00. (sorry, andere campings hadden geen ruimte!)

Zondag 28 mei:
Van Knaus Campingpark via het Kylltal en Bitburg naar Camping Bleialf in Bleialf in de Schnee-eifel.

Zondagavond 28 mei:
Camping Bleialf, Im Bruhl 4, Bleialf met zwembad!
www.camping-bleialf.de, 00 49 65551059
Prijs per persoon € 12,50.

Maandag 29 mei:
Van Camping Bleialf omhoog langs Schwarzer Mann op 697 m hoogte in de Schneifel en daarna afdalen naar de Ourthe en door de Hoge Venen en langs Aken terug naar Heerlen of de camping.

Overige:
Daar we vier dagen door bergachtig gebied rijden, is een helm verplicht! Daar veelal over kleine wegen wordt gefietst die niet op de kaart te vinden zijn, is een GPS-apparaat of de ijzeren wil bij iemand met een GPS-apparaat in het wiel te blijven zinvol. De tocht wordt veel prettiger als je je bagage beperkt tot maximaal 15 kilo. Eten verzorg je zelf.

Hoe werkt het:
Er zijn geen organisatiekosten. De campingkosten bedragen € 10 voor de Limburgerhof en € 37,50 voor de overige 3 campings. Er is ruimte voor 25 deelnemers en de sluitdatum is 24 mei. Inschrijven via de website van de wereldfietser. Na inschrijving ontvang je van mij een betalingsverzoek, je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de campingkosten. Daar in het verleden veel aanmeldingen werden geannuleerd, wordt bij annuleren voor de sluitdatum € 5 ingehouden. Bij annuleren na de sluitdatum vindt er geen restitutie plaats. Niet-leden betalen € 5 extra.

Let op!
Deelname is voor eigen risico. Ondergetekende kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Ik raad u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. https://www.wereldfietser.nl/veiligheid

Deze tocht wordt georganiseerd door Bert van Sprang.

Sponsoren


Zoeken