Home

Wereldfietser nieuws

Fiets- en wandelbeurs 2023: lekker druk en 160 nieuwe leden

De Fiets- en wandelbeurs in de jaarbeurs te Utrecht was de eerste editie na corona. De beursvloer was groot, maar wel half zo groot als we gewend waren. Personeelsgebrek was een veelgenoemde reden van exposanten om een jaar over te slaan. Er was evenzogoed genoeg te zien. Er was er een record aantal bezoekers. De gangpaden waren tamelijk vol. De tientallen informanten van de Wereldfietser die hun kennis delen over continenten, landen en routes hadden het druk met iedereen te woord staan. [...]
07 maart 2023
Lees verder

Informatieavond "Organisatie fietstocht" op 15/12/22

Heb je altijd al een fietstocht voor de Wereldfietser willen organiseren maar wist je niet hoe? Bezoek dan de informatiebijeenkomst van de Wereldfietser waarin alles aan bod komt komt om een fietstocht te organiseren voor de Wereldfietser*. Een ervaren organisator zal je meenemen in wat er zoal bij komt kijken om een tocht te organiseren. Aan bod komen onder andere waar geschikte campings zijn te vinden, wat je met ze moet afspreken, hoe reserveringen worden geregeld, hoe je het bekend maakt onder de leden van de Wereldfietser, hoe men zich kan aanmelden, de inzage die je hebt in het WF-systeem om de aanmeldingen te volgen, hoe de (on)kosten worden geregeld, wie de contactpersonen zijn bij de Wereldfietser, hoe je een route maakt, etc, etc. Natuurlijk is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

[...]
20 november 2022
Lees verder

Sinterklaastocht 4 en 5 december

Wie gaat er weer mee fietsen met Sinterklaas en smikkelen van kaasfondue en speculaas? Zaterdag verzamelen we in Arnhem om 11.00 uur en trappen daarna onze benen zuur. Naar Vorden gaan we, over de Veluwezoom via een mooie route, echt een droom! Kamperen doen we nu in het Vordense groen. Eten kunnen we daar in een kantine doen. Vrees dus niet voor regen en bittere kou, want we zitten ook nu weer in een verwarmd gebouw! Je kan natuurlijk blijven slapen in een tent, of kom een dagje, als je niet zo'n winterkampeerder bent. Na een avond met cadeautjes en waarschijnlijk veel wijn. ietsen we zondag terug naar Arnhem, naar de trein. De kosten delen we zoals altijd op dezelfde manier. Aanmelden kan met de knop alhier.

Oplettende lezers hebben het direct gemerkt, het gedicht is niet heel anders dan vorig jaren, het weekend namelijk ook niet. Alleen het verzamelpunt en eindpunt en daarmee de fietstocht verschilt met vorig jaren, hopelijk wordt het weer net zo'n leuk weekend!

[...]
07 november 2022
Lees verder

Wereldfietser blog

Advies & inspiratie voor liefhebbers en avonturiers.

Activiteiten

Participeer, informeer jezelf of laat je inspireren.

 • Algemene Ledenvergadering 1 april 2023

  01 april 13:00 tot 16:30 uur
  Lees meer
 • Offroad Voorjaarstocht

  28 tot 30 april 2023
  Lees meer
 • Relaxed door het Groene Hart

  05 tot 07 mei 2023
  Lees meer
 • Pinksterweekend voor berggeiten

  25 tot 29 mei 2023
  Lees meer

De Wereldfietser

Tijdschrift voor fietsreizigers

Vol met leuke en boeiende verhalen, interviews en reisverslagen over het reizen per fiets, zowel ver weg als dicht bij huis. Geschreven voor en door fietsers. De Wereldfietser verschijnt vier maal per jaar in Nederland.

De Wereldfietser Jaargang 2023 - Editie 1Lees de laatste editie (Alleen voor leden)